AKUPUNKTUR


FINAL_BEKKEN_NETT_FARGE-32.jpg

Hva er Akupunktur?

Akupunktur er en del av Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM) og har vært praktisert i Kina i flere tusen år. Tankegangen er at det er en vital energi, Qi, som sirkulerer rundt i kroppen og nærer og beskytter den mot ytre og indre påvirkninger som for eksempel infeksjoner (ytre) eller stress (indre).  Ubalanser i denne energistrømmen vil da kunne føre til sykdom og ubehag.

Akupunktur har etter hvert oppnådd anerkjennelse og aksept her i Vesten og blir i stadig større utstrekning brukt både som et alternativ til og supplement til vestlig medisin.

Enkelte pasienter kan være redd for at akupunktur er smertefullt, men de fleste blir overrasket over hvor lite vondt det er. Nålene som benyttes er veldig tynne og de fleste kjenner nesten ikke når nålen settes. Selv folk med nåleskrekk kan benytte seg av akupunktur uten problemer.

Hva kan akupunktøren hjelpe deg med?

Akupunktur er i utgangspunktet en allmenn behandlingsmetode. Akupunktur kan benyttes ved ulike plager, blant annet muskel-skjelettplager, hodepine, smertebehandling, stressrelaterte plager. Man kan lese mer om akupunktur på www.akupunktur.no

Er du gravid og ønsker akupunkturbehandling? Bestill din første time eller les mer her: fødselsforberedende akupunktur.