Modningsakupunktur eller fødselsforberedende akupunktur

Akupunktur er en skånsom behandlingsform for deg som er gravid. Behandling kan gis i alle fasene av svangerskapet, blant annet ved svangerskapskvalme, søvnvansker, halsbrann, urolige ben, bekkenplager og som forberedelse til fødsel. Akupunktur er anbefalt av Verdens Helseorganisasjon (WHO) ved svangerskapskvalme, som forberedelse til fødsel og ved problemer med amming. Du kan lese mer om hvilke tilstander akupunktur kan benyttes ved på Akupunkturforeningen sine sider

Akupunktur er også en fin måte å avspenne på de siste ukene før fødsel. Du kan få mer energi og bedret sirkulasjon. Hvis man går over termin kan akupunktur være et godt alternativ for igangsetting av fødsel. Våre akupunktører har spesiell interesse for og lang erfaring med denne type behandling.

Fødselsforberende akupunktur er en viktig del av vår oppfølgingen av gravide ved vår klinikk. En slik behandling i de siste 4 ukene før kan forberede livmor og livmorhalsen til fødsel. Erfaring viser at åpningsfasen går lettere og at fødselen tar kortere tid.

Slik går vi frem

Vi begynner på denne behandlingen i din uke 36, altså 4 uker før termin. Det er gunstig å få gjort dette to ganger per uke i de siste ukene. Akupunkturbehandling i de siste 4 ukene før kan forberede livmor og livmorhalsen til fødsel. Erfaring viser at åpningsfasen går lettere og at fødselen tar kortere tid.

Les mer om akupunktur her

Les mer om akupunktur for gravide på bloggen vår

Våre akupunktører

Akupunktør Pia Hvaal - avd. Oslo, Skøyen og Storo. Ring 22 50 53 10
Akupunktør Tove Villumstad– avd. Oslo, Skøyen. Ring 22 50 53 10.
Akupunktør Tine Greve – avd. Bærum. Ring 67 59 01 00.

Her kan du lese om undersøkelser gjort på Rikshospitalet i forbindelse med akupunktur før fødsel: http://www.dagensmedisin.no/nyheter/raskere-fodsel-med-akupunktur/