4 gode grunner til at du bør unne deg en gravidmassasje / by Marina Nedovic

Mange lurer på om det er trygt å få massasje når man er gravide. Det er det. Ikke bare er det trygt, men det er også mange gode grunner til at det kan være lurt å unne seg en massasje når du er gravid.

Våre massasjeterapeuter skreddersyr massasjen sånn at den skal passe helt perfekt for deg. Vi tar hensyn dersom du har noen vondter som gjør at du kan trenge litt ekstra hjelp til å finne en god og avslappende stilling når du er på benken. Du kan ligge på ryggen, på siden eller sitte. Vi har den kunnskapen som trengs om endringene som skjer i kroppen under svangerskapet for å ta de hensyn der det er nødvendig.

Massasje av den gravide kroppen er en utmerket måte å lindre smerter og plager. Det er uten tvil godt for den gravide å få hjelp til å løse opp vonde muskler. Å kunne slappe av bedre når smertene i kroppen blir mindre, vil kunne gjøre at stress eller angst som sitter i kroppen lettere kan slippe taket. Å få hjelpe til å bryte den onde sirkelen som kroppen har kommet i vil uten tvil også være bra for babyen i magen. De fleste gravide legger på seg mellom 12 kg og 25 kg. Dette innebærer en ekstra belastning på musklene, skjelettet og bindevevet. Variasjonen i vektøkning blant gravide kan komme av at noen gravide får mye hevelser og vann i kroppen. Dette er tungt for den gravide og en god massasje vil da kunne hjelpe til å øke sirkulasjon og redusere hevelsene.

Et godt svangerskap er en god start på livet, det er en av grunnpilarene i behandlingsfilosofien vår på Bekken og Barn.Våre massasjeterapeuter bruker trygge massasjeoljer, har gode hender og får veldig gode tilbakemeldinger fra sine klienter. Er du usikker på om gravidmassasje er noe for deg. Rådfør deg med en lege eller kiropraktor først.

4 veldig gode grunner til å unne seg en gravidmassasje

 1. Smertereduksjon

  Smerter i bekkenet, sete, korsrygg, skuldre og nakke, blir ofte mye bedre etter en massasje hvor man får løst opp i spenninger og får i gang den naturlige sirkulasjonen som skal være i muskulaturen.

 2. Avspenning.
  Dette er alltid er viktig. Avspenning er spesielt viktig før en fødsel.

 3. Søvnkvalitet
  Mange gravide sliter med å sove godt. Både når det gjelder å finne en god sovestilling fordi man har vondt. Når du har mindre vondt, er mere avslappet er det lettere å få bedre søvnkvalitet.

 4. Barnet i magen
  Det som er bra for den gravide er bra for den lille i magen.

Vi anbefaler gravide kvinner i 2.- og 3. trimester å unne seg en massasje. Våre massasjeterapeuter har lang erfaring, og er dyktige til å kjenne når du som gravid eventuelt trenger en annen form for behandling i tillegg til massasjen. De samarbeider tett med våre kiropraktorer, osteopater, fysioteraeputer og akupunktører. Hos oss på Bekken og Barn er du i gode hender!

Skrevet av Milena Nedovic, fysioterapeut og massør på Bekken og Barn avd. Skøyen.

Ta kontakt for å booke en time i dag!