Bekken og Barns historie / by Elisabeth Aas-Jakobsen

Bekken og Barn ble grunnlagt av kiropraktor Elisabeth Aas-Jakobsen på Skøyen i Oslo i 2006.

Bekken og Barn ble grunnlagt av kiropraktor Elisabeth Aas-Jakobsen på Skøyen i Oslo i 2006.

Det var ved en ren tilfeldighet at jeg oppdaget kiropraktikk, og bestemte meg for å endre valg av studieretning, fra å skulle bli lege til å ville bli kiropraktor.

Fra jeg var liten var jeg plaget med hodepine, stiv nakke og vonde skuldre, og hadde aldri reflektert så mye over dette før jeg ved en tilfeldighet traff en ung og kjekk kiropraktorstudent. Smertene som jeg alltid hadde hatt var jo bare en del av livet mitt. Han sa det var hjelp å få, og ga meg navnet på en svært dyktig kiropraktor som ikke bare ga meg et nytt liv med langt mindre smerter, men gjorde at jeg endret både studieretning, studiested og ikke minst fremtiden min.

Under et kurs i studietiden min som ble avsluttet i USA i 1995 hørte jeg et foredrag av en kvinnelig kiropraktor som lidenskapelig fortalte om historier fra sin praksis som for det meste besto av gravide og barn. Om hvordan tilsynelatende små enkle grep totalt kunne endre livskvaliteten til et lite barn, og dermed hele familien. Om hvordan livskvalitet til den gravide kunne påvirke det voksende barnet i magen. Da ble det klart for meg hvilken spesialitet innen faget jeg ønsket jobbe med, og jeg bestemte meg for en gang i fremtiden å åpne en praksis som spesialiserte seg på å hjelpe gravide, kvinner med bekkenplager og barn.

Bekken og Barn: En drøm, en visjon og et mål.

I 2006 ble drømmen til virkelighet. Etter 10 år i vanlig kiropraktorpraksis, og etter 9 måneder (like lenge som et svangerskap) med intens jobbing, ble Bekken og Barn i Oslo åpnet i august 2006.

“Without the doing, the dreaming is useless”

— Robin Sharma

Bekken og barn kjeden

I 2012 ble den tverrfaglige Bekken og Barn kjeden dannet, og det aller viktigste, vi ble til et team med utrolig flotte kvinner som er lidenskapelig opptatte av livskvalitet og helse hos gravide, kvinner og barn. Det er fantastisk inspirerende og unikt å våkne opp hver morgen å vite at man deler en felles visjon med kolleger som har så stor kjærlighet til faget sitt.

I dag har vi klinikker i Oslo på Skøyen og Storo, Bærum, og i Bergen.

Bbhugme

Å få en god natt søvn er ingen selvfølge, spesielt når man er gravid. I tilegg er ammenakke og ammeskuldre et stort problem for mange nybakte mødre. Dette var bakgrunnen for utviklingen av multifunksjonsputen bbhumge. I April i 2015 ble vi sammen med K8 Industridesign tildelt Merket for god design for gravide- og ammeputen vår, som vi i felleskap har utviklet og som nå lever sitt eget liv gjennom selskapet BBhugme AS.

I tillegg til å være der for pasientene våre, ønsker vi å være en arbeidsplass der kvinner kan utvikle seg, ha en trygg, spennende og ikke minst hyggelig hverdag. Å ha arbeidsglede, å glede hverandre og å glede seg til å kunne hjelpe pasientene våre er noe av det vi setter høyest, nest etter kompetanse, inspirasjon, håp og trygghet.

“A dream you dream alone is only a dream.
A dream you dream together is reality”

— John Lennon

Vår visjon

“Et godt svangerskap og en god start på livet", og gjennom spisskompetanse, tverrfaglig forståelse i form av læring, utvikling, samarbeid og behandling ønsker vi å synligjøre mulighetene for bedre livskvalitet og helse for kvinner, gravide og barn.

Hos oss betyr livskvalitet frihet, mulighet og inspirasjon til et liv i bevegelse og trygghet rundt svangerskapet, fødsel og barseltid. I dag består Bekken & Barn av et tverrfaglig team med kiropraktor, fysioterapeut, mensendieck fysioterapeut, akupunktør, osteopat, ernæringsfysiolog, jordmor, massør og massasjeterapeut. Vi er lidenskapelig opptatt av fagutvikling på tvers av faggrupper, kompetanseheving, service, pasientfokusert behandling og oppfølging.


Tekst: Elisabeth Aas-Jakobsen, Kiropraktor, DC,MSc