BEKKENLØSNING

I et svangerskap får bekken og rygg nye påkjenninger, i form av rask vektøkning på forsiden av kroppen og store hormonforandringer som påvirker kroppen på alle måter. Den voksende livmoren er en stor muskel som er forankret i bekkenet ved hjelp av leddbånd.

Ubalanse i bekkenet er viktig for balansen i livmoren. Ubalanse kan i verst fall føre til tvangsleie i livmoren, som f.eks. seteleie eller tverrleie. En del bekkensmerter i graviditeten er helt uproblematiske og går over av seg selv, men noen kan oppleve å få svært alvorlige smerter.

Det er mange som kommer til oss og har satt diagnosen bekkenløsning på seg selv etter å ha lest en del artikler. Plager i svangerskapet relatert til rygg og bekken trenger ikke nødvendigvis være en bekkenløsning, det kan også være andre utfordringer som gir samme symptomer

Vi undersøker gravide hver eneste dag med slike plager og våre trente hender kan raskt fortelle deg om du har en bekkenløsning, bekkenlåsning eller det er andre deler av kroppen som er årsaken til smertene.

Uansett hva diagnosen er, så er det viktig å få dette undersøkt av fagfolk som kan gi råd om hvilke tiltak du eller vi kan iverksette for å gi deg et best mulig svangerskap.

1 av 10 opplever dessverre kroniske bekkenplager også etter fødselen, og vi tror at mye av fundamentet kunne vært lagt allerede i graviditeten slik at man får god behandling, oppfølging og en plan for opptrening etter fødsel.

Har du vondt i bekkenet eller korsryggen? Ta kontakt med oss i dag eller bestill en time til behandling på din nærmeste klinikk.