SÅLETILPASNING FOR GRAVIDE

Når du er gravid, blir kroppen naturligvis tyngre som gir et større nedpress på fotbuen din. Du har kanskje hørt om de gravide som går opp i skostørrelse under eller etter fødsel? Det er som oftes fotbuen som har flatet litt ut og dermed er foten flatere og da lengre enn tidligere.

Våre fysioterapeuter har lang erfaring med denne problemstillingen, og hjelper gravide med forebyggende øvelser og aktiviteter hver uke. Ett av tiltakene som vi ser hjelper, er skreddersydde såler med ekstra fokus på å støtte opp under fotbuen.

Såletilpasning som en del av behandlingen

Såletilpasning kan ofte være ett av flere viktige tiltak i behandlingen av smerter og redusert funksjon i nerve-, muskel – og skjelettapparatet. Vi utformer også såler til både barn og voksne i alle aldre som har utfordringer med overpronasjon, fotsmerter, kne-, hofte- og bekken/ryggplager.

En skreddersydd såle kan sikre både normalføtter tåler unormal belastning i hverdagen og at “problemføtter” korrigeres og styres.

Slik går vi frem

Våre spesialutdannede fysioterapeuter vil starte med en funksjonell undersøkelse av dine føtter, ganglag, ben, bekken og rygg. Deretter vil de ta en vurdering på hvilke tiltak som er nødvendig for å forebygge smerter og ikke minst korrigere på en mest mulig skånsom måte. Skreddersydde såler kan da være ett av flere tiltak.

Videre tar de et avstøp av foten og former den thermoplastiske sålen slik at den er tilpasset akkurat dine føtter. Her er det viktig at sålene kun brukes av deg og ingen andre. Innleggsålene er svært myke og behagelige å gå med, og selvom de bygger litt mer i skoen enn en vanlig såle så er det som oftes ikke noe problem å bruke dem i dine vanlige sko.

Ønsker du såler?

Ønsker du å bestille en time hos fysioterapeut for en vurdering om spesialtilpassede såler? Legg igjen din kontaktinformasjon og bli oppringt av oss, eller bestill time hos fysioterapeut direkte her. Vi er her for å hjelpe deg!

0-1.jpeg

Vi heier på deg, og vi heier på forebygging! Bestill time i dag og få den hjelpen og veiledningen du trenger for en best mulig graviditet.