KIROPRAKTIKK


Barn og kiropraktikk

De som kun assosierer kiropraktorer med ryggsmerter lurer sikkert på hvorfor så mange barn kommer til oss. Men tenker man på at nervesystemet ligger i ryggsøylen og styrer alle kroppens funksjoner, forstår man hvor avhengig barn er av å ha en rygg som fungerer optimalt.

De aller fleste barn og spedbarn liker å få kiropraktisk behandling. Vi bruker lette spesifikke trykk når vi behandler barn, hos spedbarn sjeldent mer kraft enn den man kan bruke på et lukket øye.

Bekken og kiropraktikk

Bekkenplager er ikke noe som kun kan ramme gravide kvinner, selv om det ofte kan virke sånn. Menn og kvinner i alle aldre og livssituasjoner kan få problemer som kan spores tilbake til bekkenet. Men graviditet og fødsel er en ekstrem endring av – og påkjenning for – kroppen, så det er i grunnen logisk at vordende og nybakte mødre får en del oppmerksomhet.

  • Kiropraktoren er spesialist på å undersøke kroppens nerve, muskel og skjelettsystem, samt å korrigere ryggsøylens feilfunksjoner.

  • Kiropraktoren kan henvise deg eller barnet ditt til røntgen, MR, fysioterapi eller til andre spesialister etter behov.

  • Kiropraktoren kan sykemelde deg i opptil tolv uker dersom det er nødvendig.

  • Kiropraktorene har lang utdannelse og selvstendig behandleransvar på lik linje med leger, tannleger og psykologer.

Les mer:
Bekkenløsning eller bekkenlåsning