FINAL_BEKKEN_NETT_FARGE-3.jpg

Favorittside og skjeve hoder på nyfødte

Babyer med en favorittside eller som ikke klarer å ligge godt på magen, er noen av de aller vanligste grunnene til at foreldre tar med seg babyen sin til en undersøkelse hos kiropraktoren eller barnefysioterapeuten.

Mange nye mødre forteller at de har fått alt for lite informasjon hvordan de skal legge barnet om dagen for å forebygge skjevheter, unntatt at det er viktig at barnet ligger på ryggen om natten for å forebygge krybbedød.

Start tidlig med forebygging

Etter at det ble innført nasjonale retningslinjer om at babyen skal sove på ryggen for å forhindre krybbedød har økningen av skjeve hoder og favorittside mangedoblet seg. Det er sannsynligvis mange flere grunner til at denne økningen fortsetter, som f.eks. økt tid tilbrakt i babybilstoler og endringer i rutiner under selve fødselen.

Når bør jeg oppsøke hjelp?

Når barnet ikke klarer å ligge på magen, har en favorittside eller et skjevt hode, så er det lurt å få nakken og ryggen til barnet undersøkt av en kiropraktor, barnefysioterapeut, osteopat eller manuellterapeut som har kompetanse innen muskel-skjeletthelse hos barn. Bestill undersøkelse hos oss.

Ønsker du mer informasjon om favorittside og skjeve hoder? Les gjerne vårt blogginnlegg om teamet skrevet av vår gründer og kiropraktor, Elisabeth Aas-Jakobsen, som er kiropraktor på avd. Skøyen.