Hvordan velge riktig skolesekk


tove-nett2-kopi.jpg

Tips for barn og skolesekker
 

1. Skolesekken skal ikke veie mer enn 10% av kroppsvekten. Skolesekker har en tendens til å bli tyngre og tyngre utover høsten. Dette kan føre til vondt i ryggen, skuldre og nakke, samt hodepine. Når vekten på sekken øker, forandrer det holdningen hos barnet, måten barnet går på og hvordan barnet puster. Blir sekken for tung kan det påvirke utviklingen av ryggsøylen.

Tips til foreldre: Lær barnet å tømme sekken hver dag og ikke ta med unødvendige ting

2. Skulderstroppene må justeres slik at de ikke ganger i nakke og hals. Barnet skal synes det er behagelig å ha stoppene på skuldrene. De fleste av de nye sekkene har mange justeringsmuligheter, lær deg å bruke de.

3. Ha med barnet i butikken når sekken skal kjøpes. Barn er forskjellige, bredden på skuldrene, styrken og høyden. Prøv ulike modeller og spør barnet hvordan sekken kjennes ut på ryggen.

4. Ikke å kun kjøpe en sekk pga utseendet.

5. Sekken skal ikke være for lang. Sekken skal hvile godt og stabilt på ryggen og ikke henge over baken. Da blir det ubehagelig å gå og å løpe.

6. Sekken skal ikke være for bred. Armene må få lov til å ha muligheten til å bevege seg fritt når barnet går. Husk at barnet bør gå litt rundt i butikken med litt tyngde i sekken.

7. Sekken bør ha god polstring i ryggen.

8. Husk å bytte sekk når barnet vokser. Barn vokser i forskjellige tempo. I løpet av barneskolen kan man trenge å bytte sekk 2-3 ganger avhengig av barnets utvikling.

9. Bruk magestroppen! Dette avlaster både rygg og nakke og gjør at sekken virker lettere å bære for barnet.

Lykke til med skolestart!

Tekst: Bekken og barn

Lørdag 13 August er vi tilstede på en rekke ARK butikker. Her hjelper vi deg å justere din gamle eller nye sekk sånn at den skal passe best mulig til barnet ditt. Velkommen!