BEKKENLØSNING OG BEKKENLÅSNING


Har jeg bekkenløsning eller bekkenlåsning?  
Det kan vi fortelle deg!

Bekkenet består av tre bevegelige bekkenledd og et haleben. Sammen danner de en ring. Dette er grunnmuren for en bevegelig korsrygg. Bekkenet er i bruk og bevegelse hele tiden, ikke minst når man går, sitter eller snur seg i sengen.

I et svangerskap får bekken og rygg nye påkjenninger, i form av rask vektøkning på forsiden av kroppen og store hormonforandringer som påvirker kroppen på alle måter. Den voksende livmoren er en stor muskel som er forankret i bekkenet ved hjelp av leddbånd. Ubalanse i bekkenet er viktig for balansen i livmoren. Ubalanse kan i verst fall føre til tvangsleie i livmoren, som f.eks. seteleie eller tverrleie.

Når et bekkenledd er låst, må de andre jobbe overtid. Både for mye og for lite bevegelse kan gi smerter, irritasjon på nerver, muskelspenninger og feilbelastning. Smerten kan sitte bak i bekkenet, foran i symfysen, i lysken, i hoftene,  eller kun på en side av bekkenet. Trente hender kan fortelle deg om du har en bekkenløsning eller bekkenlåsning, og gi råd om hvilke tiltak du kan iverksette for å få et best mulig svangerskap.

Smerter oppstår gjerne når kroppens evne til å tilpasse seg omstendighetene minsker.

Les mer:

Kiropraktikk i graviditeten

På bloggen vår: Har jeg bekkenløsning eller bekkenlåsning?

Påske, bekkenløsning og skitur?