Martine Helset / by Elisabeth Aas-Jakobsen

Martine_sv_lite.jpg

Navn: Martine Helset, Mchiro, MNKF
Stilling: Kiropraktor
Kontaktmartine.helset@bekkenogbarn.no

Martine var ferdig uteksaminert kiropraktor fra Anglo-European College of Chiropractic Bouremouth, England. Etter dette jobbet hun i Haugesund hvor hun behandlet pasienter i alle aldre med hovedvekt på spedbarn og gravide. Martine har over mange å utviklet en særinteresse innen behandling av barn og gravide og er snart ferdig med et mastergradstudie innen muskel,- og skjelett helse hos barn og unge. Hennes store pasjon er å hjelpe de aller minste barna.

Martine brenner for å behandle de yngste pasientene, og passer derfor perfekt inn her hos Bekken og Barn.

Martine Helset har jobbet i mange år, men er Bekken og Barns ferskeste tilskudd. Hun begynte som kiropraktor på Skøyen 1. august i år, og er vikar for Silja Gustafsdottir som nå er i foreldrepermisjon. For mange er hun nok allerede et kjent fjes, for vi har vært så heldige å ha henne som vikar tidligere også.

Interessen for kiropraktikk oppstod allerede i barne- og ungdomsårene fordi Martine selv slet med smerter i rygg- og nakke.
– Jeg har migrene og fikk kjempegod hjelp av kiropraktor fra jeg var 10-12 år. Og da jeg ble litt eldre fant jeg ut at jeg hadde lyst til å prøve å lære meg det selv for å kunne hjelpe andre.

Hun gjennomførte fem års studier i England, og fikk etter hvert praksisplass på en klinikk i Haugesund, hvor hun ble introdusert for behandling av gravide, barn og spedbarn – pasientgruppene som nå har blitt hennes spesialfelt.
– Det var der jeg fant ut at det var så givende å jobbe med barn. Men jeg drømte om å jobbe hos Bekken og Barn allerede i studietiden.

Martine tar i mot pasienter i alle aldre, og har flere barn og unge som kommer fast. Hun har bred erfaring med skoliose og hodepine hos barn, og også generell ryggstivhet som flere og flere oppsøker hjelp for.  – Jeg er overbevist om at inaktivitet, mye stillesitting og tid foran nettbrett og dataspill øker denne andelen pasienter. I slike tilfeller samarbeider jeg ofte med en av fysioterapeutene her, slik at barna får gode øvelser som de kan gjøre hjemme, og kanskje også en lekse om å være mer aktive og legge bort skjermene innimellom. Hun er også snart ferdig med en mastergrad i pediatri, nå gjenstår bare selve masteroppgaven.
– Jeg håper at jeg kan skrive om foreldres erfaring med kiropraktisk behandling av babyer, med utgangspunkt i de minste jeg behandler her hos Bekken og Barn. Det er et tema det hadde vært veldig spennende å kartlegge.

Vil du ha time hos Martine? Hun kan nås på telefon 95931509 eller ved å benytte vår online booking. Du kan også laste ned appen vår: iPhone last ned her eller Android last ned her